FAQ ledige

Ofte stillede spørgsmål af ledige akademikere

Hvordan tilmelder jeg mig næste Camp Future-informationsmøde?

For at tilmelde dig næste Camp Future-informationsmøde, skal du kontakte din jobkonsulent i Jobcentret, som sørger for at tilmelde dig.

Hvordan tilmelder jeg mig Camp Future?

Hvis du er tilknyttet Jobcenter Aarhus, tilmelder du dig Camp Future ved at tage kontakt til din jobkonsulent i Jobcentret. Sammen afklarer I, om Camp Future-forløbet kunne være noget for dig.

Hvis du er tilknyttet andre jobcentre end Aarhus, skal du kontakte os, og så hjælper vi dig med at blive tilmeldt Camp Future gennem dit jobcenter.

Når du har afklaret med dit jobcenter, at du gerne vil med på Camp Future, får du mulighed for at tilmelde dig ved informationsmødet.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan deltage i Camp Future-informationsmødet?

Hvis du ikke har mulighed for at deltage i informationsmødet, kan du blive ringet op af en konsulent fra Camp Future, som kan fortælle dig meget mere om forløbet og melde dig til Camp Future i samarbejde med din jobkonsulent.

Hvornår ved jeg, at jeg er tilmeldt Camp Future?

Du er endeligt tilmeldt Camp Future, når du har modtaget en bekræftelsesmail fra Camp Future om, at du er optaget på forløbet senest 48 timer efter, at du har tilmeldt dig.

Kan Camp Future hjælpe mig i job?

På Camp Future er vores vigtigste mission at hjælpe dig i job. Derfor har vi opbygget Camp Future-forløbet sådan, at du bliver klædt på bedst muligt til at skabe værdi i en virksomhed

Hvor lang transporttid vil der være til min casevirksomhed?

VI garanterer, at du ikke har mere end 1 times transporttid til og fra virksomheden, som du er tilknyttet. Husk at du kan søge befordringsgodtgørelse hos din A-kasse.

Hvad får jeg ud af at deltage på Camp Future?

På Camp Future garanterer vi, at du får både et faglig og personligt kompetenceløft, som kan være med til at hjælpe dig videre i dit arbejdsliv. Læs mere om, hvad du helt konkret får ud af forløbet her.

Kan jeg deltage, selvom jeg skal på ferie under forløbet?

Camp Future er et meget intensivt forløb, og vi ønsker at du får det maksimale ud af forløbet. Derfor anbefaler vi ikke, at du afholder ferie, mens du deltager på Camp Future.

Skal jeg stadig søge job, mens jeg er på Camp Future?

Ja, du skal stadig være aktivt jobsøgende under Camp Future-forløbet, for at du kan få dine dagpenge. Gennem hele forløbet tilbyder vi sparring og rådgivning omkring dine jobansøgninger og CV, og vi sørger for, at der også er indlagt tid i forløbet til, at du kan søge de ønskede jobåbninger.

Hvad sker der, hvis jeg får job undervejs i forløbet?

Så fejrer vi dig! Det er nemlig hele formålet med Camp Future, at du kommer i job. Inden forløbet starter, er din casevirksomhed informeret om, at samarbejdet afsluttes, hvis du kommer i job. Du fortsætter dog dit arbejde i virksomheden, indtil du skal starte på dit nye job, hvis din første arbejdsdag er inden, at forløbet er slut.

Dog skal du aftale med din casevirksomhed, hvordan du kan overlevere det arbejde, du har udført, og den viden, som du allerede har opnået omkring virksomhedens udfordring. På den måde sikrer vi, at virksomheden får noget værdifuldt med sig, selvom samarbejdet er nødt til at ophøre før tid.

Hvordan ser programmet for forløbet ud?

Forløbet er sammensat 6 ugers kursus og efterfølgende 4 ugers virksomhedspraktik. I de første 6 uger arbejder du med virksomhedsudfordringen i en vekselvirkning mellem undervisning, workshops, gruppearbejde og arbejdsdage i virksomheden.

Afslutningen på de første 6 uger er en fælles præsentationsdag, hvor du præsenterer dit arbejde og løsningen på virksomhedens udfordring.

Bagefter fortsætter du i virksomhedspraktik i virksomheden, hvor du implementerer løsningen i praksis og skaber værdi!

Hvilken uddannelsesmæssig baggrund skal jeg have for at deltage på Camp Future?

På Camp Future er alle uddannelsesmæssige baggrunde velkomne! Vi arbejder målrettet med alle fagligheder, og det er vores overbevisning og erfaring, at vi kan klæde dig på til at skabe værdi og vækst i alle slags virksomheder uanset din uddannelse.

Eksempler på uddannelsesmæssige baggrunde for akademikere, vi har hjulpet i job:

  • B.Sc. (f.eks. teknisk videnskab maskin- og produktion; matematik-teknologi).
  • cand.scient. (f.eks. jordbrug, natur og miljø; teknoantropologi).
  • cand.ling.merc. (f.eks. erhvervssprog og international virksomhedskommunikation; kommunikationsdesign; virksomhedskommunikation).
  • cand.mag. (f.eks. kunsthistorie; oplevelsesøkonomi; dansk; historie og religion).
  • cand.merc. (f.eks. SOL, HRM, FIR, INT).
  • cand.techn.soc.
  • cand.theol.
Hvordan vælger jeg en casevirksomhed?

Når du er tilmeldt Camp Future-forløbet, får du tilsendt en beskrivelse af alle de forskellige udfordringer, som de 30 deltagende virksomheder søger assistance til at få løst. Her bliver du bedt om at prioritere de 5 cases, som du mener, at du er bedst kvalificeret og top motiveret til at arbejde med. Vi garanterer, at du vil blive matchet med en af dine 5 prioriteter, men selve matchet foretages af vores konsulenter på Camp Future.

Kan jeg se casevirksomhederne inden jeg tilmelder mig forløbet?

Nej, det kan du ikke. Virksomhederne offentliggøres først, når tilmeldingsfristen er ovre, og det er tid til at prioritere de udfordringer, du gerne vil arbejde med.

Hvordan foregår matchingen?

Matchingen foregår ved, at vores konsulenter vurderer, hvilken virksomhedsudfordring der matcher bedst med 1) dine eksisterende kompetencer og 2) din motivation for at løse udfordringen.

Kan jeg komme på Camp Future, selvom jeg ikke bor i Aarhus Kommune?

Ja, det kan du som udgangspunkt godt! Det kræver dog, at vi aftaler det med det jobcenter, hvor du er tilknyttet.

Hvis du er interesseret i at deltage på Camp Future, og du kommer fra en anden kommune end Aarhus, hjælper vi dig igennem processen. Klik her for at blive ringet op hurtigst muligt.

Bliv ringet op af en konsulent

Jeg henvender mig fra: